Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí králík na smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 867 kJ /
2 358 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky231,12 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 2,94 g
Sůl7,40 g
Sacharidy44,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme a jemně opepříme. Krok 2: Do pekáče dáme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme porce králíka, koření, na větší kusy nakrájenou cibuli, lžíci sádla a vývar. Přiklopené pečeme v troubě asi 2 hodiny. Během pečení králíka poléváme a obracíme. Krok 3: Hotové maso vyjmeme, ze zeleniny vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu, ochutíme solí, hořčicí, cukrem, citronem a zjemníme máslem. Omáčku ještě přecedíme, aby byla krásně hladká. Krok 4: Podáváme s domácím knedlíkem.

Zveřejněno 11. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí králík na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7olG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí králík na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7olG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
slanina uzená, zelenina kořenová, pepř, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sádlo, kost, smetana 33%, hořčice plnotučná, citron, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu