Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neapolská omáčka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 073 kJ /
2 407 kcal
Bílkoviny74,68 g
Tuky29,82 g
Vláknina51,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 569 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy435,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, mrkev a celer dáme do rozehřátého oleje, zakryjeme pokličkou a za občasného zamíchání zeleninu dusíme asi 10 minut při nízké teplotě. Krok 2: Přidáme rajčata, petrželku, cukr a půl hrnku vody. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a necháme pod pokličkou mírně vařit 45 minut. Občas zamícháme. Nakonec omáčku osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme ještě přilít vodu a minutu povařit. Krok 3: Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Polijeme je omáčkou a opatrně promícháme.

Zveřejněno 14. 9. 2021

Poznámka autora rizekB

Omáčku můžete vařit déle, až se voda odpaří a uložit ji do chladničky k pozdějšímu použití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neapolská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mKBA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neapolská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mKBA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, mrkev, celer, rajče, petrželka, cukr, voda, těstoviny, pepř

Přidat fotografie receptu