Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečnicový chleba

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 811 kJ /
2 584 kcal
Bílkoviny71,83 g
Tuky73,80 g
Vláknina47,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,29 g
Sacharidy384,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidejte semínka, sůl a postupně přilévejte podle potřeby vodu. Těsto by nemělo být příliš řídké ani moc tuhé, hutné. Umíchané těsto pak nechte v míse přikryté utěrkou 30 minut odpočívat na teplém místě. Krok 3: Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem, přesuňte do ní odpočinuté těsto, pomocí stěrky rovnoměrně upravte a přikryté utěrkou je nechte dalších 15 minut kynout.
Nahřejte troubu na 220 °C. Krok 4: Chleba před vložením do trouby potřete nahoře vodou a posypte slunečnicovými semínky. Pečte 10 minut na 220 °C a dalších cca 30 minut na 200 °C. Během pečení můžete vršek chleba potřít jednou, či dvakrát vodou.

Zveřejněno 16. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nBz5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nBz5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí čerstvé, med, voda, mouka hladká, mouka celozrnná, mouka celozrnná žitná, semínka slunečnicová, semínka lněná, semínka slunečnicová, sůl, voda

Přidat fotografie receptu