Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Risotto s liškami

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 266 kJ /
1 498 kcal
Bílkoviny38,48 g
Tuky71,13 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 744 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy168,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvičce rozehřejeme jednu lžíci másla, vložíme očištěné lišky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, mírně během dušení podlijeme vývarem Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme druhou lžíci másla, přidáme jemně nakrájené šalotky a krátce podusíme. Přisypeme nepropláchnutou rýži a za stálého míchání orestujeme. Přilijeme sběračku horkého vývaru, stále mícháme a necháme ho vyvařit. Přilijeme další a tak pokračujeme, dokud rýže není "al dente". Odstavíme z ohně, vmícháme do rýže strouhaný sýr, lístky tymiánu, zbývající studené máslo a dochutíme pepřem. Promícháme, rýže má být krémové konzistence. Krok 3: Rýži rozdělíme na talíře, rozdělíme na ni podušené lišky a posypeme jemně krájenou cibulovou natí (nebo hladkolistou petrželkou).

Zveřejněno 19. 9. 2021

Poznámka autorky maris

Množství vývaru je orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pEzV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pEzV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: Marie Svarcova: - moc vám děkuju za krásné komentáře:-K

Vypadá to nádherně a lišky jsou velká dobrota, to musí být bašta!

Nádhera - recept i foto <3:-K

Suroviny:
rýže kulatozrnná, cibule šalotka, houby lišky, máslo, vývar drůbeží, sýr gran moravia, tymián čerstvý, sůl, pepř bílý mletý, nať cibulová

Přidat fotografie receptu