Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajské rohlíky

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 15 min

165 min (150 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 517 kJ /
2 753 kcal
Bílkoviny77,70 g
Tuky52,80 g
Vláknina27,78 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,00 g
Sacharidy478,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve vyšší a úzké nádobě nebo v širší a nižším sekáčku (drtičem) potravin, který bývá také součástí výbavy těchto tyčových mixérů. Rajčata rozmixujeme do tekuté směsi, pak k nim vhodíme i česnek a bazalku a ještě vše krátce pomixujeme. Tato voňavá tekutá směsice je základem těsta na rohlíky. (Gramáž je uvedena 380-400 g – mixujeme plných 400 g rajčat, ale na stěnách misky jich ta cca lžíce stejně zůstane.) Krok 2: Ručně nebo robotem: V míse robotu rozmícháme droždí s cukrem, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Příprava těsta v domácí pekárně: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché a použijeme program Těsto. Krok 4: Nadýchané, vykynuté těsto vytáhneme na desku stolu, lehce ho propracujeme a rozdělíme na 16 kusů. Z každého uděláme pevnou bulku, všechny je necháme 7-10 minut odpočívat. Krok 5: Z bulek vytvarujeme rohlíky, všechny je uložíme na jeden plech s pečícím papírem, necháme dobře dokynout (cca 45 minut), pak postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme sezamovými semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C / 12-15 minut).

Zveřejněno 19. 9. 2021

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete u mě na webu http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajské rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qG2p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajské rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qG2p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tonja: tak, hotovo :-8 Pokud bys chtěl zkusit špenát v těstě, co třeba takto?

Tonja: :-) udělals mi radost, díky! K těm protlakům ti mohu s klidem napsat, že to jde. :yes: Mám vyzkoušený špenát, co nejdříve sem přidám i recept ;-)

Cathleen, tento Tvůj nápad mě zaujal a upekl jsem tyto rohlíky zadělané rajským protlakem. Jsou moc dobré. Mám v plánu zkusit je udělat se špenátovým protlakem a s různými druhy pesta. Až to udělám, budu informovat.

Eja57: stoprocentně. Ale netroufám si odhadnout, kolik jich použít, aby těsto nebylo řídké.

Cat, šlo by to z konzervovanych drcenych rajčat? Rajčata jsou teď bez chuti a skoro bez barvy.

RubyRom: jsou to takové...trochu jiné rohlíky....aby to nebylo pořád jen to fádní světlé těsto :-8

Velice zajímavý recept, zase něco nového, alespoň pro mne.

RubyRom, magdalenka, jirholu: děkuji za pochvalu, byl to momentální nápad a rohlíky nám moc chutaly :-8
Betyna: i tobě veliké díky :-) za důvěru v recept i krásné fotky rohlíků <3 jsem moc ráda, že chutnaly.

Vynikající. S těstem se výborně pracovalo. Měla jsem 12 rohlíků. Výborné i na druhý den. Moc děkuji za tento recept.

Nádherné rohlíky, určitě budou i dobré <3 :yes: :yes:

Kukám ako puk...zaujímala by ma chuť...:-D

Takové rohlíky vidím poprvé a vypadají skvěle! Děkuji za inspiraci.

Suroviny:
rajče, mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, česnek, bazalka čerstvá, sůl, sádlo, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu