Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky s česnekovými fazolkami a pečenými rajčaty

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 120 kJ /
985 kcal
Bílkoviny104,39 g
Tuky41,51 g
Vláknina26,42 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,61 g
Sacharidy36,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a dáme do misky. Zalijeme 1 lžící sójové omáčky, promícháme a necháme aspoň 30 minut v chladu. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky nebo půlky. Krok 2: Syrové očištěné fazolky krátce povaříme a ihned vyndáme do studené vody, aby si zachovaly barvu. Mražené dáme na sítko, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. V hlubší pánvi na oleji necháme rozvonět česnek nasekaný nahrubo, přidáme fazolky, restujeme na skus, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme (není nutné). Krok 3: Současně na vedlejší rozehřátou pánev dáme olivový olej a zprudka opečeme maso, cca 2 minuty z každé strany podle toho, jak ho chceme mít propečené. Krok 4: Na talíře nejprve dáme fazolky a v pánvi se lžičkou chilli oleje opečeme lehce osolená rajčata. Fazolky posypeme sezamovými semínky, poklademe plátky masa a obložíme opečenými rajčaty. Na rajčata kápneme balsamiko, přihodíme pár lístků čerstvé bazalky a ihned podáváme.

Zveřejněno 22. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s česnekovými fazolkami a pečenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OOZr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky s česnekovými fazolkami a pečenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OOZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, lusky fazolové, rajče, olej olivový, olej sezamový, olej chili, česnek, omáčka sojová, semínka sezamová, krém, bazalka čerstvá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu