Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb BZLP, vždy povedený

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mispulka1 Mispulka1

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 170 min

180 min (10 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 944 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny53,78 g
Tuky67,46 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,15 g
Sůl10,21 g
Sacharidy319,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, přidáme sůl, cukr, olej, ocet a vejce. Krok 2: V míse smícháme všechny sypké suroviny, včetně droždí a koření. Krok 3: Sypkou směs nasypat do pekárny k mokré. Krok 4: Spustit program pro pečení bezlepkového chleba, můj trvá 2 hod 50 min.
Pokud se bude směs jevit příliš hustá, přilijeme během procesu míchání trochu vody. Po upečení nechávám cca 5 min ještě v pekárně "dojít", poté jde snadno vyklopit a vyndat míchací metličky.

Zveřejněno 23. 9. 2021

Poznámka autorky Mispulka1

Koření je uvedeno jako příklad, různě ho střídám. Stačí sáček droždí o 8 g, kdo má rád chléb nadýchanější, dejte 10 g sáček.

Mouku Nature´s Promise kupuji v Albertu.

Chléb vydrží dlouho měkký a nedrobí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb BZLP, vždy povedený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VYNX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb BZLP, vždy povedený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VYNX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pozn.: směs na pečení tmavého chleba nemusí být natures promise (albert), psyllium (plantago ovata) seženete nejen v té lekárně ale i v super/hypermarketech :) jen dodávám :)

Děkuji za všímavost a upozornění, těch nul tam bylo opravdu víc, než být mělo. S původně uvedeným množstvím droždí bychom měli spíš recept na "Hrnečku vař".:-D

Chlebík vypadá krásně. V receptu je ale chyba v množství droždí - sáček má 8 - 10 g.

Suroviny:
mouka chlebová, jizerka, mouka hladká, chléb tmavý, droždí sušené, voda, vejce, psyllium, sůl, cukr krupice, ocet, olej olivový, koření,

Přidat fotografie receptu