Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 400 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,91 g |
Tuky | 2,28 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme všechno bílé. Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě. Namočíme do mléka na 24 hodin a uložíme do lednice.
Krok 2: Druhý den dobře propláchneme a vhodíme do vařící vody. Necháme přejít varem, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Krok 3: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do hněda a kmín (nespálíme). Přidáme polovinu nakrájeného česneku, zamícháme a zaprášíme paprikou.
Krok 4: Po zamíchání vložíme ledvinky, nakrájenou papriku a nenamočené houby. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Trvá to asi 40-45 minut.
Krok 5: Mouku rozmícháme s částí vývaru a přidáme do guláše, spolu s kořením. Necháme 15-20 minut vařit a občas promícháváme.
Krok 6: Nakonec guláš dochutíme dle svých chutí a můžeme podávat například s knedlíkem, chlebem, nebo těstovinami.
Zveřejněno 25. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledvinkovo-houbový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rJLK
Moje poznámka
Ledvinkovo-houbový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rJLK
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
houby sušené,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
vývar,
kmín celý,
pepř,
majoránka,
chilli paprika čerstvá,
sůl
Komentáře (2)