Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africký sumeček s liškami na smetaně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 480 kJ /
1 071 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky106,73 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy14,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova. Krok 2: Současně v druhé pánvi necháme na 1 lžíci másla zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme očištěné nakrájené lišky a restujeme. Když se odpaří voda, kterou lišky pustily, podlijeme vývarem a na snížené teplotě ještě restujeme, než se vývar odpaří a lišky změknou. Krok 3: Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali malou lžičku hořčice. Necháme pomalu vařit a přidáme sýr nakrájený na kostičky. Při mírné teplotě vaříme do potřebné hustoty a přidáme čerstvé lístečky tymiánu, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s opečeným bramborem, rýží nebo těstovinami.

Zveřejněno 28. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s liškami na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8wDg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Africký sumeček s liškami na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8wDg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sůl, pepř mletý, ghee, ghee, cibule, houby lišky, sůl, pepř, vývar, smetana ke šlehání, hořčice, sýr eidam, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu