Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavkový / houbový salát

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 858 kJ /
683 kcal
Bílkoviny15,16 g
Tuky53,49 g
Vláknina21,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji opečieme klobúčiky podpňoviek, posypeme mletou rascou, osolíme a necháme ich vychladnúť. Krok 2: Na taniere rozložíme listy šalátu a okolo na malé kocky narezanú paradajku. Krok 3: Do stredu dáme vychladnuté klobúčiky húb. Krok 4: Na zálievku dáme do hrnčeka olivový olej, ocot a soľ a metličkou vyšľaháme, kým nezhustne. Potom ňou prelejeme šalát.

Zveřejněno 29. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkový / houbový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gB93

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkový / houbový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gB93

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: ano, to jsou ti majitele velkého mrazaku nebo dvou :) my méně šťastní sušíme :)))

casino: Ja i ich tiež dávam do mrazáku, ale bez nožičiek. Nožičky vysuším, rozmixujem a mám hubové korenie na celý rok.;-)

Frantiska:
Václavky k uskladnění povařím a pak zamrazím, nebo dám do skla :-)

4 dny jsem průběžně sušila václavky :) musím vyzkoušet, pokud budu mít zase čerstvé

Suroviny:
houby václavky, rajče, salát, olej, sůl, kmín mletý, olej olivový, ocet vinný, sůl

Přidat fotografie receptu