Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna na cibuli a celeru

Aby králičí maso nebylo tepelnou úpravou moc vysušené, je dobré ho prošpikovat. Králičí stehna tak doplníme kousky špeku a necháme je spolu s cibulí a celerem upéct doměkka. Jemné maso tak získá aromatickou chuť zeleniny.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 208 kJ /
289 kcal
Bílkoviny12,02 g
Tuky2,29 g
Vláknina41,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy39,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna opláchneme, osušíme, okořeníme a prošpikujeme klínky špeku. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na tenké půlměsíčky a celer na drobnější kostičky. Vše dáme do pekáče, promícháme, přidáme stehna a podlijeme trochou vody. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení malinko podléváme a přeléváme šťávou. Krok 4: Na přílohu se hodí různě upravené brambory, může být i obyčejné čerstvé pečivo.

TIP: Jak snadno připravit různé druhy zeleninových kaší

Zveřejněno 29. 9. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na cibuli a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kJ0E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna na cibuli a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kJ0E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: Domácí je domácí:-*Pečený se zeleninou nám chutná.Je to takové"přechucení"když zrovna není chuť na maso s omáčkou nebo se zelím:-8Děkuji:-K

Králík je skvělý, máme je často a domácí. Dělám ho podobně a moc nám chutná. :-K

Jaromira18: Jaruško děkuji:-8:-K

Peču ho podobně, je vynikající.:-K:-K

Suroviny:
stehno králičí, cibule, celer, špek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, voda

Přidat fotografie receptu