Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté ořechové šneky

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 117 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 17 min Doba přípravy včetně kynutí.

117 min (100 min příprava + 17 min tepelná úprava, Doba přípravy včetně kynutí.)

Suroviny pro 26 kusů

26kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 619 kJ /
4 689 kcal
Bílkoviny114,75 g
Tuky223,75 g
Vláknina28,68 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 631 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy539,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde do nádoby jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, pak prosátou mouku smíchanou se solí, cukr, vanilkový cukr a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Po ukončení programu těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál a rozdělíme na poloviny. Každou polovinu těsta vyválíme do obdélníkového tvaru o rozměrech zhruba 40x26 cm. Krok 3: Vyválené těsto posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ještě lehce přejedeme válečkem, abychom ořechy do těsta mírně zatlačili. Srolujeme do rolády a pilkovým nožem nakrájíme zhruba 2,5-3 cm hrubá kolečka. Krok 4: Uložíme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Překryjeme utěrkou a necháme vykynout. Krok 5: Po vykynutí, těsně před vložením do trouby, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme granulovaným cukrem. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 16-18 minut při teplotě 190 °C. Tento čas je pouze orientační, pečeme do mírně zlatavé barvy. Krok 7: Po upečení necháme šneky vychladnout na kovové mřížce.

TIP: Jak na kynuté těsto?

Zveřejněno 1. 10. 2021

Poznámka autorky Merylas

Recept jak na výrobu granulovaného cukru: www.toprecepty.cz/recept/62103-granulovany-cukr/

Recept jak na kynuté těsto bez domácí pekárny: www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrobu-kynuteho-testa/

Ořechů může být i o něco méně. Ale tím, že mám svoje, tak nemusím šetřit a chutnají nám.

Šneky podle tohoto receptu se hodí podávat jako snídani nebo svačinu, chutnají ale i ke kávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ořechové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MYrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté ořechové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MYrQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mizera: Tak mně se ani nezdá, že by to bylo zase až tak moc pracné. :-) Dělávám je, když mám dost ořechů ze zahrady.

Moc pracné:-O

Marie Svarcova: Děkuji.:-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkné :-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máslo, žloutek, droždí čerstvé, ořechy vlašské, vejce, cukr

Přidat fotografie receptu