Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 104 kJ /
981 kcal
Bílkoviny80,58 g
Tuky53,46 g
Vláknina11,76 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,62 g
Sacharidy41,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat. Krok 2: Zatím do rozehřáté pánve dáme sádlo, bůček nakrájený na malé kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky, Přidáme k bůčku a necháme zesklovatět, přidáme drobně nasekaný česnek, zázvor a necháme rozvonět. Krok 3: Do základu vložíme okapaná játra, promícháme a restujeme. Přidáme granulky bujonu, omáčku, kečup a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Očistíme a nakrájíme papriky, přidáme k játrům a podusíme na skus. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo pečivem dle chuti.

Zveřejněno 4. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3oAr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3oAr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, bůček uzený, sádlo, cibule, česnek, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, chilli, zázvor, omáčka čertovská, kečup sladký, bujon kuřecí, voda, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu