Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 104 kJ /
981 kcal
Bílkoviny80,58 g
Tuky53,46 g
Vláknina11,76 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,62 g
Sacharidy41,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat. Krok 2: Zatím do rozehřáté pánve dáme sádlo, bůček nakrájený na malé kostičky a necháme vyškvařit. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky, Přidáme k bůčku a necháme zesklovatět, přidáme drobně nasekaný česnek, zázvor a necháme rozvonět. Krok 3: Do základu vložíme okapaná játra, promícháme a restujeme. Přidáme granulky bujonu, omáčku, kečup a dle potřeby podlijeme horkou vodou. Očistíme a nakrájíme papriky, přidáme k játrům a podusíme na skus. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo pečivem dle chuti.

Zveřejněno 4. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3oAr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na uzeném bůčku v čertovské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3oAr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, bůček uzený, sádlo, cibule, česnek, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, chilli, zázvor, omáčka čertovská, kečup sladký, bujon kuřecí, voda, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu