Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové brambory na tymiánu a slanině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 064 kJ /
3 839 kcal
Bílkoviny123,68 g
Tuky328,62 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 4,54 g
Sůl11,20 g
Sacharidy90,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme zatím do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno Slaninu nakrájíme na tenké malé plátky. Posypeme tymiánem. Přidáme k bramborám a promícháme, aby se vše spojilo. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C. Občas promícháme. Když jsou brambory měkké, posypeme je sýrem, promícháme a dáme zpět do trouby. Po 10 minutách vypneme troubu, zalijeme šlehačkou a opět promícháme. Vrátíme zpět do trouby a necháme už dojít. Krok 4: Mleté maso osolíme a opepříme, uděláme malé kuličky, ty pak opečeme na pánvi v trošce oleje do zlatova.

Zveřejněno 10. 10. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Tyto brambory můžete mít jen tak, nebo je zvolit jako přílohu a udělat k nim nějaký buď steak, já zvolila tyto kuličky z mletého masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové brambory na tymiánu a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qwMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové brambory na tymiánu a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qwMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, slanina anglická, cibule, šlehačka, sůl, pepř, tymián, sýr nastrouhaný, maso mleté, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu