Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašená směs zeleniny - pickles

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 052 kJ /
490 kcal
Bílkoviny15,42 g
Tuky2,07 g
Vláknina22,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy92,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky. Papriky nakrájíme na proužky, zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mrkev jemně nastrouháme. Krok 2: Připravenou zeleninu vložíme do mísy, prosolíme (vycházíme z poměru 20 g soli na 1 kilogram zeleniny), promneme a necháme cca jednu hodinu odležet. Občas zeleninu promačkáme, aby pustila šťávu. Krok 3: Ocet, vodu, cukr a koření svaříme a necháme vychladnout.
Zeleninu napěchujeme do sklenice s uzávěrem vhodným pro kvašení. Zalijeme nálevem a necháme cca týden kvasit. Potom skladujeme v lednici.

Zveřejněno 12. 10. 2021

Poznámka autorky maris

Kvašenou zeleninu nedělám poprvé, ale nikdy jsem ji nepřipravovala s nálevem, ale jen se solí, kořením, případně jsem přidala trochu převařené vody, když pustila málo šťávy - při kvašení musí být pod vodou.

Zdroj : magazín Albert - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašená směs zeleniny - pickles

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GyQ0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašená směs zeleniny - pickles

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GyQ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
zelí bílé, květák, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibule červená, mrkev, sůl, ocet, voda, cukr krupice, pepř čtyř barev, vločky chilli

Přidat fotografie receptu