Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný jogurtový perník

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min Můžeme vyzkoušet špejli zda se nám těsto nelepí na špejli

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, Můžeme vyzkoušet špejli zda se nám těsto nelepí na špejli)

Suroviny pro 1 plech

Rozměr plech ke 42×29

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 145 kJ /
3 620 kcal
Bílkoviny89,94 g
Tuky145,93 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 381 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy469,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme vejce, oba cukry a vyšleháme lehce do pěny. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko a bílý jogurt, opět vyšleháme. Krok 2: Nyní prosejeme mouku s kakaem. Dále přidáme anýz a prášek do perníku. Opět promícháme nebo vyšleháme. Krok 3: Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C, občas špejlí zkontrolujeme. Krok 4: Do kastrůlku vložíme máslo, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Jakmile je vše rozpuštěné, tak polevu nalijeme na vychladlý perník a necháme ztuhnout.

Zveřejněno 14. 10. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Perník je jemný, vláčný a dobrý díky bílému jogurtu. Sotva jsem ho upekla, tak už je čtvrt plechu pryč :-D

Rozměr plechu je 42×29 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný jogurtový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R25R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný jogurtový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R25R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Upeceno, množství cukru je zoooufale málo a to moc nesladim, příště musím těsto ochutnat.Jinak vláčné.

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, jogurt bílý, máslo, mléko, anýz, prášek do perníku, kakao, čokoláda na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu