Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky z vepřové panenky s fazolovými lusky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 8 min

15 min (7 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 202 kJ /
287 kcal
Bílkoviny8,80 g
Tuky17,68 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na 8 - 10 plátků cca 2 cm vysokých. Každý lehce naklepeme jen pěstí ruky, osolíme, okořeníme dle chuti a omotáme přeloženým plátkem šunky (může být i slanina). Jemně zakápneme olejem a dáme stranou. Krok 2: Očištěné, oprané fazolky (nebo mražené propláchnuté) a okapané blanšírujeme maximálně 3 minuty v osolené vodě, (krátce převaříme a prudce zchladíme). Necháme na sítu okapat. Krok 3: Do rozpálené pánve dáme olej a opečeme z obou stran pár minut (max 4 minuty) připravené medailonky.
Opečené zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Do pánve po opékání masa dáme prohřát fazolky, nandáme vrstvu na talíř a poklademe na ně medailonky. Kdo chce, může přidat opečené bramborové hranolky a česnekový dip.

Zveřejněno 20. 10. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z vepřové panenky s fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RO3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z vepřové panenky s fazolovými lusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RO3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, lusky fazolové, šunka uzená, olej olivový, sůl, koření steakové

Přidat fotografie receptu