Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z kysaného zelí

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 126 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny71,00 g
Tuky70,30 g
Vláknina6,67 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,85 g
Sůl8,90 g
Sacharidy73,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory. Krok 2: Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut. Krok 3: Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a uvařené brambory a osolte. Krok 4: Smíchejte mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijte k polévce. Krok 5: Máslo nechte rozpustit na pánvičce a přidejte k němu mletou papriku. I tuto směs přidejte do polévky a nechte provařit. Krok 6: Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte cukrem.

Při výběru kvalitních potravin vám s nákupem mohou posloužit loga kvality, jako například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Zveřejněno 15. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé kysané, vývar zeleninový, brambory, klobása, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, cukr krupice, sůl, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu