Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z kysaného zelí

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 126 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny71,00 g
Tuky70,30 g
Vláknina6,67 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,85 g
Sůl8,90 g
Sacharidy73,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory. Krok 2: Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut. Krok 3: Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a uvařené brambory a osolte. Krok 4: Smíchejte mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijte k polévce. Krok 5: Máslo nechte rozpustit na pánvičce a přidejte k němu mletou papriku. I tuto směs přidejte do polévky a nechte provařit. Krok 6: Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte cukrem.

Při výběru kvalitních potravin vám s nákupem mohou posloužit loga kvality, jako například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Zveřejněno 15. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn8l

Marie

Suroviny:
zelí bílé kysané, vývar zeleninový, brambory, klobása, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, cukr krupice, sůl, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu