Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 057 kJ /
1 926 kcal
Bílkoviny54,28 g
Tuky42,76 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 1,31 g
Sůl2,21 g
Sacharidy323,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno. Krok 2: Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí. Krok 3: Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody. Krok 4: Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem, NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami.

Brambory jsou bohaté na minerály, vitaminy, bílkoviny a jsou téměř bez tuku. Hlíza bramboru obsahuje podle odrůdy, termínu sklizně i délky a způsobu skladování asi 20 % sušiny a 80 % vody. Sušinu tvoří zejména sacharidy (11–18 %), dusíkaté látky (2 %) a minimum tuků (0, 1 %).

Zveřejněno 20. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr76

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky s mákem nebo strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr76

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
brambory typ b, vejce, sůl, mouka hrubá, mák mletý, cukr moučkový, máslo, strouhanka, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu