Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablečný koláč s drobenkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nell.kalinska nell.kalinska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 968 kJ /
3 577 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky74,42 g
Vláknina32,55 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 192 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy647,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme 400g hladké mouky, 1 heru nakrájenou na kostičky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce moučkového cukru, 7 lžic mléka a skořici dle chuti Krok 2: Vypracujeme těsto, které by nemělo lepit. Hotové těsto na chvíli vrátíme do lednice. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Ochutíme je cca 1-2 lžícemi skořice, třtinovým cukrem a šťávou z 1 citronu. Krok 4: V další misce smícháme 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky a 70-80 g másla. Prsty vytvoříme drobenku. Krok 5: Těsto vyválíme větší, než je forma, aby vytvořilo i okraje. Vložíme do formy na linecký/křehký koláč nebo na plech. Na těsto dáme jablka a zasypeme drobenkou. Krok 6: Pečeme na 180 °C do zezlátnutí okrajů. 30-40 minut.

Zveřejněno 26. 10. 2021

Poznámka autorky nell.kalinska

Skvělý podzimní koláč, dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký jablečný koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpPB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký jablečný koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpPB

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, jablko, skořice, cukr třtinový, šťáva citronová, cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo

Přidat fotografie receptu