Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové langoše s parmazánem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nbolenova

Středně náročný

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 8 min

58 min (50 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 663 kJ /
1 115 kcal
Bílkoviny34,95 g
Tuky8,21 g
Vláknina19,18 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 2,49 g
Sůl6,20 g
Sacharidy215,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, posypeme trochou cukru a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Zlehka promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek, nejlépe, až se udělá čepička. Než vzejde kvásek, odvážíme do mísy 245 g mouky, přidáme sůl podle toho, jak jsme zvyklí a promícháme. Krok 2: Vzešlý kvásek vylijeme do mouky se solí a vypracujeme pevné a nelepivé těsto. Já používám k vypracování těsta ručního robota (s hákovým nástavcem), takže když těsto uhnětu, udělám z něj ručně kouli a zakryté utěrkou dám kynout na 30 minut na teplé místo. Krok 3: Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly, z každého dílu uděláme kuličku a vymačkáme z ní tenkou placičku. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, oleje můžeme dát tolik, aby byly placičky ponořené, ale není to nutné. Kdo chce žít zdravěji, dá oleje klidně méně, stejně se to smaží z obou stran. Krok 4: Placičky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z každé strany maximálně 1 minutu. Placka se po vložení do oleje začne po pár vteřinách nafukovat. Tak na to dejte pozor, v případě, že je těsto hodně tenké, může se roztrhnout. Krok 5: Hotové langoše potřeme prolisovaným česnekem v olivovém oleji se špetkou soli, potřeme kečupem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Mňam :)

Zveřejněno 28. 10. 2021

Poznámka autorky nbolenova

Opravdu ty placičky nedělejte tlustší, bylo by to pak tuhé a gumové. Tenčí krásně křupou a je to k nepoznání od klasických langošů :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové langoše s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXgz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové langoše s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXgz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Chystám se je vyzkoušet, vypadají dobře

Suroviny:
mouka bezlepková, mléko, droždí, sůl, cukr, olej olivový, česnek, kečup sladký, parmazán

Přidat fotografie receptu