Sváteční řezy - LvK
Hledáte skvělý moučník, který se hodí pro zvláštní a slavností chvíle? Pak jste narazili na ten pravý recept, který stojí za vyzkoušení. Nadýchané těsto, vanilkový krém s tvarohem a smetanová poleva s čokoládou, to je to, za co budete obdivováni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 893 kJ / 6 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,97 g |
Tuky | 308,53 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 962 mg |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 805,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Spojíme v těsto. Rozdělíme napůl. Jednu půlku ponecháme tak a do druhé přidáme kakao a kávu. Krok 2: Do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, vlijeme světlé těsto a na něj tmavé, rozetřeme. Nevadí, když se obě těsta smíchají dohromady. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme zchladnout na mřížce. Krok 3: Do hrnce vlijeme 400 ml mléka, přidáme 3 lžíce krupicového cukru a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce (100 ml) rozmícháme oba pudinky a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny a ihned postupně zašleháme na kostky nakrájené máslo, poté oba tvarohy, rum a moučkový cukr. Krok 4: Krém rozetřeme na vychladlý korpus, uhladíme a nakonec přidáme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vmícháme k ní obě smetany. Takto připravený dezert necháme, nejlépe do druhé dne, uležet v lednici.
Suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Spojíme v těsto. Rozdělíme napůl. Jednu půlku ponecháme tak a do druhé přidáme kakao a kávu. Krok 2: Do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, vlijeme světlé těsto a na něj tmavé, rozetřeme. Nevadí, když se obě těsta smíchají dohromady. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme zchladnout na mřížce. Krok 3: Do hrnce vlijeme 400 ml mléka, přidáme 3 lžíce krupicového cukru a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce (100 ml) rozmícháme oba pudinky a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny a ihned postupně zašleháme na kostky nakrájené máslo, poté oba tvarohy, rum a moučkový cukr. Krok 4: Krém rozetřeme na vychladlý korpus, uhladíme a nakonec přidáme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vmícháme k ní obě smetany. Takto připravený dezert necháme, nejlépe do druhé dne, uležet v lednici.
Zveřejněno 4. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční řezy - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Er1N
Moje poznámka
Sváteční řezy - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Er1N
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 7 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
vejce,
mléko,
kakao holandské,
káva rozpustná,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
máslo,
tvaroh polotučný,
rum,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
čokoláda
Komentáře (8)