Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 613 kJ / 1 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,38 g |
Tuky | 6,21 g |
Vláknina | 124,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,05 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 194,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme časovač na 25 minut a na mírném ohni necháme vařit.
Krok 2: Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vložíme do dalšího hrnce. Zalijeme vodou podobně jako zelí, hladinu vody necháme o něco víc a osolíme. Obsah se nám potom musí vejít do prvního hrnce. Uvedeme do varu a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Brambory pak dojdou spolu se zelím.
Krok 3: Po 15 minutách varu zelí přelijeme celý obsah hrnce s bramborami do hrnce se zelím. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a pepř.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme tuk a vložíme nakrájenou cibuli. Necháme chvíli a přidáme na jemná kolečka nakrájený česnek. Necháme opéct do zlatova a zaprášíme sladkou paprikou. Rychle promícháme a obsah pánve vložíme do hrnce se zelím, brambory a klobásou.
Krok 5: Na závěr přidáme fazole a necháme chvíli prohřát.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Pokud rádi hledáme jehlu v kupce sena, pokusíme se vyjmout bobkové listy a kuličky pepře.
Zveřejněno 7. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Moje poznámka
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
brambory,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
fazole červené
Komentáře