Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový jogurtový langoš

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 734 kJ /
2 327 kcal
Bílkoviny70,01 g
Tuky27,47 g
Vláknina36,96 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 3,45 g
Sůl4,38 g
Sacharidy432,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy a nebo do pekárny nalijeme mléko, přidáme jogurt, sůl. Krok 3: Nasypeme mouku, přidáme sodu a nakonec kvásek. Krok 4: Necháme jen krátce vypracovat. Krok 5: Na pomoučněném vále vytvoříme kuličky, velikosti cca dětské pěstičky. Krok 6: Nenecháváme kynout, ale ihned zpracováváme ručně do placek a smažíme na oleji na středním plameni do zlatava. Krok 7: Nakonec potřeme česnekovým roztokem, posypeme sýrem a dozdobíme kečupem.

Zveřejněno 8. 11. 2021

Poznámka autorky srettka

Dcera byla spokojená, prý těsto je moc dobré.

Inspirace na mimibazaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový jogurtový langoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xmpk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový jogurtový langoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xmpk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Protože se s těstem na Bezlepkový jogurtový langoš bezvadně pracuje, napadlo mě udělat jeho zdravější variantu bez smažení jako Bezlepkový jogurtový pizza langoš. Recept na fotce je z poloviční dávky, těsto jsem nechal cca 30 minut kynout a sázel ho na pizza kámen do trouby předehřáté na 210°C horkovzduch. Pekl jsem ho cca 25-30 minut. Na náplň jsem použil 1/2 plechovky bílých fazolí v rajčatové omáčce, které jsem vidličkou rozmačkal a smíchal s polovinou nasekaného čerstvého rozmarýnu i čerstvého česneku (množství dle chuti) a směsí pizza langoš potřel. Navrch jsem naskládal 2 středně velké brambory uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky, vše posypal zbylým česnekem a rozmarýnem. 2 malé červené cibule jsem nakrájel na měsíčky a rovnoměrně rozmístil na langoš, vše lehce zakápl olivovým olejem a posypal sýrem.
Náplň je naprosto variabilní a může se použít vše, co je po ruce, jen musí spolu všechny chutě korespondovat 👍

Prosím, mohla by si v surovinách doplniť, či si použila droždie čerstvé, alebo sušené? Pojem 1 celé droždí je trochu zmätočný. Ďakujem.

magdalenka: Myslel jsem, že jsem to napsal jasně, ale vidím že ne 🤣 Sorry! Použil jsem tentokrát čerstvé droždí o váze 42g a z něho 1/2, protože jsem dělal poloviční dávku, jak píšu v recenzi receptu (takže 21g). Kdybych chtěl použít sušené, protože bych doma neměl čerstvé, použil bych 1 sáček sušeného droždí 7g 👍 Výsledek bude stejný, jen se musí sušené droždí aktivovat v trochu teplejším mléce než droždí čerstvé. OK?

Zobrazit 2 starší odpovědi

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Recept je naprosto úžasný, jen jsem nechal těsto po krátkém uhnětení cca 15-20 minut kynout. Pro začátek jsem udělal na zkoušku poloviční dávku a příště už budu dělat určitě minimálně dávku a půl 🤣👍

Suroviny:
mouka bezlepková, jogurt bílý, mléko, soda jedlá, droždí, cukr moučkový, sůl, česnek, voda, sůl, olej, sýr strouhaný, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu