Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělské sušenky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karamelovypernicek Karamelovypernicek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 375 kJ /
2 002 kcal
Bílkoviny36,41 g
Tuky104,91 g
Vláknina10,90 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy222,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšlehat máslo s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem.
Přidat vejce a vyšlehat.
Přidat mleté mandle.
Část mouky prosít do hmoty. Krok 2: Postupně přidávat ostatni mouku a rukama na vále vypracovat hladké, nelepivé těsto. Zabalít do fólie a dát na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice. Krok 3: Těsto rozválet na plát a formičkami vykrajovat tvary. Nasypat na talíř kakao (výraznější obrys) nebo skořice (světlý obrys) a namočit razítko, poté dát na těsto. Krok 4: Dát sušenky na plech vyložený pečícím papírem a péct v rozehřáté troubě při teplotě cca 180 °C do zlatova (asi 8 minut). Krok 5: Fondán nebo marcipán ozdobit pomocí razítek a obarvit zlatou barvou. Nalepit na hotové sušenky.

Zveřejněno 10. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4EG2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Andělské sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4EG2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

díky za nápad s fondánem, kolikrát mi na sušenkách nebyl vidět motiv - vyzkouším :-K

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, mouka hladká, mandle mleté, kakao, marcipán,

Přidat fotografie receptu