Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 464 kJ / 2 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,53 g |
Tuky | 139,58 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 222 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 318,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přesijeme mouku do větší misky. Do mouky uděláme důlek a přidáme vlažné mléko, cukr a kvasnice.
Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně propracujeme.
Necháme kynout cca 45 minut.
Připravíme do druhé misky drobenku dle surovin. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, které plníme povidly, zabalíme a dáme na plech,
kde přidáme drobenku.
Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dle trouby, na 170 stupňů.
Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin do těsta, které řádně propracujeme.
Necháme kynout cca 45 minut.
Připravíme do druhé misky drobenku dle surovin. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, které plníme povidly, zabalíme a dáme na plech,
kde přidáme drobenku.
Pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dle trouby, na 170 stupňů.
Zveřejněno 11. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné koláčky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Xx
Moje poznámka
Dvojctihodné koláčky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Xx
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 11 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 17 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 19 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 22 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 10 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 13 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 13 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 13 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 13 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
cukr,
mléko,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
olej,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
povidla švestková
Komentáře (1)