Suroviny pro 4 porce
Počet porcí 3 až 6 podle toho, jak velký mají strávníci hlad a chuť.
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 748 kJ / 3 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,84 g |
Tuky | 138,88 g |
Vláknina | 66,90 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 15,09 g |
Sůl | 37,11 g |
Sacharidy | 478,05 g |
Postup přípravy
Kdo chce může přidat pikantnější koření.
Lepší je mít kolena naložená minimálně 4 hodiny dopředu. Krok 2: Předehřejeme troubu na 160 °C. Alobalem překryjeme celý pekáč a vložíme do trouby. Zhruba po hodině otáčíme, po zhruba třech hodinách alobal odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a necháme asi 20 minut dopéct. Krok 3: Mezi pečením připravíme zelí s brusinkami. Zelí slijeme a necháme okapat. Nakrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme zelí, sůl, cukr podusíme a nakonec vmícháme brusinky. Krok 4: Zhruba 40 minut před vyndáním kolene připravíme bavorský knedlík. Rohlíky rozkrájíme na kostky. Zalijeme teplým mlékem, přidáme vejce, koření, na másle orestovanou pažitku, zamícháme a necháme deset minut odležet. Poté vždy před tvarováním knedlíku do koule namočíme studenou vodou ruce, aby se těsto nelepilo a vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme 10 minut. Krok 5: Hotové knedlíky krátce propláchneme studenou vodou a potřeme lehce olejem.
Jako příloha se hodí brambory na různé způsoby nebo tmavý chléb.
Zveřejněno 13. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno podle Kuby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOjn
Moje poznámka
Vepřové koleno podle Kuby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOjn
Nejnovější recepty
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cibulové košíčky s uzeným lososem
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené kuřecí kousky s hoisin omáčkou a arašídy
Přidáno před 21 hodinami
Sekyrková polévka
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládové muffiny od Kubanec33
Přidáno 16. 12. 2024 23:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce Jana Čenského: Bezpodmínečně musím mít kapra, rybí polévku a aspoň patnáct druhů cukroví, říká populární herec
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Retro okénko: Sladké mléko Salko podle pamětníků stávalo za socialismu 5 Kčs a vyrábělo se v tzv. nestlovce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 11 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 14 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 15 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 před 16 hodinami
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak před 17 hodinami
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P před 19 hodinami
Linecké cukroví
Janet.P před 19 hodinami
Klasické pracny a ořechy
Janet.P před 19 hodinami
Domácí rizoto
OttoSt 16. 12. 2024 21:03
Suroviny:
koleno vepřové,
řepa červená,
jablko,
cibule,
pivo černé,
sůl,
kmín celý,
rozmarýn,
zelí kysané,
brusinky,
sůl,
sádlo,
cukr,
rohlík,
vejce,
mléko,
květ muškátový,
pažitka,
sůl,
máslo
Komentáře