Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,81 g |
Tuky | 111,80 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 190,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostky nakrájené studené máslo, vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, sůl a vypracujte hladké těsto.
Krok 2: Zabalte vzniklé těsto do potravinářské fólie, rozplácněte ho na placku a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
Zveřejněno 15. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké těsto naslano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV9G
Moje poznámka
Křehké těsto naslano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV9G
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 3 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 minutou
Bramboráky
Neregistrovaný před 4 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 7 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 12 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 16 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 19 minutami
Buchtičky se šodó
Neregistrovaný před 22 minutami
Domácí kečup
JanZZ před 22 minutami
Zapečené jitrnice na zelí
Neregistrovaný před 24 minutami
Jemná buchta z remosky
Neregistrovaný před 26 minutami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl
Komentáře