Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin tažený jablečný

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zrzka6

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 791 kJ /
3 774 kcal
Bílkoviny69,91 g
Tuky130,85 g
Vláknina41,60 g
Cholesterol 736 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy558,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prosáté mouky, mléka, vejce, oleje, octa a soli vypracujeme na vále pružné těsto. Zadělané těsto přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Krok 2: Na utěrce posypané moukou těsto opatrně vytahujeme na všechny strany tak, aby se netrhalo. Krok 3: Tenoučké těsto pokropíme rozpuštěným máslem, posypeme jablky nakrájenými na tenké plátky, piškotovými drobečky, skořicí, rozinkami a cukrem. Krok 4: Pomocí utěrky závin stočíme a překlopíme na plech potřený tukem (nebo na pečící papír). Krok 5: Před pečením závin potíráme žloutkem rozmíchaným v mléce. Krok 6: Upečený závin ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

TIP: Jak použít v kuchyni jablka

Zveřejněno 17. 11. 2021

Poznámka autorky zrzka6

Recept je ze staré kuchařky, jak ho dělávala moje babička a maminka. Je výborný a pro mě má takto štrůdl prostě chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin tažený jablečný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zJP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin tažený jablečný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zJP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, olej, ocet, sůl, jablko, máslo, rozinky, piškoty, cukr krupice, skořice mletá, žloutek

Přidat fotografie receptu