Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,08 g |
Tuky | 91,37 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 18 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
pisek před 3 hodinami
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem
libca116 před 3 hodinami
Kuře pečené na mřížce
MisickaE před 4 hodinami
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 13 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 15 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 18 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 18 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 19 hodinami
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (4)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle