Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrstková polévka (snadná)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 180 kJ /
760 kcal
Bílkoviny8,10 g
Tuky58,58 g
Vláknina13,37 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy46,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve namočíme hrstku přes noc, aby se nevařila tak dlouho, ale nemusí být. Já nenamáčela, jen pořádně propláchla - vařila se pak přes hodinu. Krok 2: Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a přidáme nakrajenou cibuli. Po chvíli zaprášíme moukou a uděláme jíšku, do které přilijeme vodu. Krok 3: Přidáme propláchnutou hrstku, na hrubo nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou zeleninu, sůl, špetku pepře a necháme pomalu vařit. Vodu dolévame podle potřeby. Krok 4: Když je hrstka měkká, přidáme česnek, majoránku a případně dochutíme solí.
Někdo přidává i bujón nebo zalije rovnou vývarem místo vody. Krok 5: Podáváme například s krutonky.

Zveřejněno 19. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka (snadná)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnJD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka (snadná)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnJD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hrstka, cibule, zelenina kořenová, mouka hladká, máslo, voda, sůl, pepř, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu