Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiónový krém bez mouky

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kolbabka Kolbabka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 778 kJ /
664 kcal
Bílkoviny27,85 g
Tuky35,90 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy47,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku si oloupeme, nakrájíme a opečeme do zlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i slaninu). Přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a chvíli zarestujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a necháme 2 minuty provařit. Polévku osolíme, opepříme dle chuti a přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, které vaříme do změknutí. Krok 2: Po uvaření brambor celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Nakonec už pouze zjemníme smetanou. Krok 3: Krém ozdobíme petrželkou a orestovanými žampióny. Doporučuji k tomu křupavé mini bagetky potřené bylinkovým máslem.

Zveřejněno 22. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónový krém bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LM1W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónový krém bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LM1W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žampióny, vývar hovězí, brambory, cibule, smetana sladká, sůl, pepř mletý, olej olivový, petrželka, pečivo

Přidat fotografie receptu