Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kolbabka Kolbabka

Středně náročný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 240 min

250 min (10 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 111 kJ /
505 kcal
Bílkoviny111,50 g
Tuky6,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme do změknutí masa (cca 3 hodiny). Krok 2: V jiném hrnci rozehřejeme kousek másla a přidáme celý protlak. Následně postupně přidáváme naběračkou vývar z masa. Do omáčky nastrouháme celý perník a provaříme. Omáčku dochutíme dle libosti cukrem, solí, kečupem a skořicí a přidáme smetanu na zjemnění. Do omáčky vložíme maso a celou skořici a alespoň 10 minut provaříme. Skořici vyndáme a můžeme omáčku servírovat.

Zveřejněno 22. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOKB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka zahuštěná perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOKB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, protlak rajčatový, perník na strouhání, smetana 33%, cibule, máslo, skořice mletá, kečup sladký, cukr, pepř, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, olej olivový

Přidat fotografie receptu