Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 941 kJ / 1 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| Tuky | 128,53 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme vejce, vymačkanou žemli, mouku, sůl, mletý pepř, tymián a nakrájenou cibuli. Propracujeme a uděláme 6 válečků. Krok 2: Zelným listům vykrojíme tvrdé středy a složíme po dvou na sebe. Jemně osolíme, posypeme mletým kmínem, položíme váleček z masa, přeložíme boky listů přes maso a zatočíme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem a závitky dáme do formy. Krok 3: Vykrojené středy nakrájíme na jemno a posypeme závitky. Vodu ze zelí promícháme s Masoxem a olejem a rovnoměrně je polijeme. Posypeme celým kmínem a dáme do předehřáté trouby péct jemně dozlatova. Během pečení je poléváme a jednou obrátíme.
Upečené závitky vyndáme z formy, do výpeku dáme uvařenou rýži, promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecké plněné zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WkKX
Moje poznámka
Újezdecké plněné zelné závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WkKX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
listy zelné,
kotleta vepřová,
slanina anglická,
vejce,
cibule,
žemle,
sůl,
pepř,
tymián,
mouka hladká,
kmín mletý,
voda,
olej,
masox hovězí,
kmín celý,
sádlo,
rýže
Komentáře (7)
Říkávám, že v minulém životě jsem byla určitě hlávka zelí nebo brambora