Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké plněné zelné závitky

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 941 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny50,31 g
Tuky128,53 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,41 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly.
Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme vejce, vymačkanou žemli, mouku, sůl, mletý pepř, tymián a nakrájenou cibuli. Propracujeme a uděláme 6 válečků. Krok 2: Zelným listům vykrojíme tvrdé středy a složíme po dvou na sebe. Jemně osolíme, posypeme mletým kmínem, položíme váleček z masa, přeložíme boky listů přes maso a zatočíme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem a závitky dáme do formy. Krok 3: Vykrojené středy nakrájíme na jemno a posypeme závitky. Vodu ze zelí promícháme s Masoxem a olejem a rovnoměrně je polijeme. Posypeme celým kmínem a dáme do předehřáté trouby péct jemně dozlatova. Během pečení je poléváme a jednou obrátíme.
Upečené závitky vyndáme z formy, do výpeku dáme uvařenou rýži, promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 23. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké plněné zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WkKX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké plněné zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WkKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Díky, jsi moc hodná.:-K:-K:-K

<3Jak uhledne servirovano!

hospodyne: Moc děkuji,:-K já také mám moc ráda kapustu i brambory.:-K:-K:-K

:-K hezký recept, moc chutné jsou závitky i v kapustových listech. Ale zelí mám také moc ráda.
Říkávám, že v minulém životě jsem byla určitě hlávka zelí nebo brambora:-D

tejaja: Zelné závitky milujeme, také všechna jídla se zelím.:-K:-K

Plnená kapusta na akýkoľvek spôsob nesklame. ;-):-K

Suroviny:
listy zelné, kotleta vepřová, slanina anglická, vejce, cibule, žemle, sůl, pepř, tymián, mouka hladká, kmín mletý, voda, olej, masox hovězí, kmín celý, sádlo, rýže

Přidat fotografie receptu