Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční štola z tvarohového těsta

Štóla z tvarohového těsta je prakticky ihned ke konzumaci, protože tvaroh se postará o vláčnost. Obohacení kandovaným ovocem, ořechy, mandlemi či brusinkami je čistě na vaší chuti. Dejte vše tak, jak máte rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 973 kJ /
4 057 kcal
Bílkoviny86,26 g
Tuky194,62 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 311 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy484,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny zpracujte ručně ve vláčné těsto, bude-li příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Oříšky, ořechy, mandle, rozinky a kandované ovoce přimíchejte do těsta až nakonec. Kandované či sušené ovoce přidejte dle své chuti, jaké máte rádi, vhodné jsou brusinky, sušené meruňky. Mandle lze použít celé nebo krájené na plátky. Krok 2: Z těsta utvořte váleček, prsty jej roztáhněte na pomoučeném vále do silnější placky a přehněte jeden konec přes druhý. Krok 3: Opatrně přeneste štolu na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem nahřáté troubě na 180 °C. Špejli zapíchněte do středu štoly, bude-li po vytažení suchá, je štola upečená. Krok 4: Po vytažení z trouby potřete ještě horkou štolu rozpuštěným máslem a pocukrujte.

TIP: Jakou štólu si letos upečete?

Zveřejněno 25. 11. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční štola z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Brn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční štola z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Brn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Dajda: ano, zabalenou v alobalu ji uchovavam, aby neokorala, ale u nas dlouho nevydrzi, prozoze se hned sni <3

Když ale vychladlou štolu zabalíte do alobalu, pak dáte do igelitového (mikrotenového) sáčku a uložíte někde v chladu, klidně třeba v nějaké krabici na balkóně, bude mnohem lepší. Já peču tvarohovou štólu minimálně dva dny předem. ;-) Vydrží dlouho.

AniCiz: nemusí se odležet, je to tvarohové těsto, které je vláčné hned, peču, když máme na ni chuť bez čekání :-)

blankaschwarz: nemusí, je to tvarohové těsto, je vláčné hned

Taky by mně zajímala doba odležení..;-)

Štola se musí odležet nebo se dá rovnou jíst ?

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, tvaroh měkký, máslo, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, vejce, citron, ořechy lískové, mandle, rozinky, ovoce kandované, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu