Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda z lesních hub

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 107 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny44,89 g
Tuky115,34 g
Vláknina6,79 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 490 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy57,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem. Krok 2: Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory nakrájené na malé kostičky. Krok 3: Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté do hrnce přidejte smetanu, osolte, opepřete a ještě chvíli vařte. Krok 4: Nasekejte kopr a vmíchejte ho do polévky. Poté hrnec odstavte. Krok 5: Ocet nalijte do malého kastrůlku a převařte ho. Poté jeho pomocí dochuťte polévku. Krok 6: Polévku podávejte se zastřeným, nebo jinak upraveným vejcem.

Lesní houby si zajisté oblíbí každý, kdo si hlídá postavu. Obsahují více než 90 % vody a naprosté minimum tuku. To ovšem neznamená, že v nich nenajdeme žádné živiny, ba naopak! Jsou zdrojem provitaminu A, vitaminů skupiny B a vitaminu D i minerálních látek jako vápník, hořčík, fosfor či železo.

Zveřejněno 26. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z lesních hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LxQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z lesních hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LxQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Škoda, že na poznámky druhých nereagujete.

Hezká kulajda. Nepíšete nic o zahuštění. 🤔

Vypadá luxusně <3

Výborná! Robila som z dubáčikov a kozákov,kôpor zo záhradky, pridala som vínny ocot.Ani som ju nejedla s vajíčkom,takto som si ju vychutnala viac!<3

Výborná polévka u nás doma velmi oblíbená. Máte ji krásnou.

Suroviny:
houby lesní, máslo, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, kmín mletý, brambory, smetana ke šlehání, kopr, vejce, ocet

Přidat fotografie receptu