Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s česnekem, zázvorem a hebkou bramborovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 981 kJ /
1 190 kcal
Bílkoviny17,90 g
Tuky73,02 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy108,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku zbavíme blan a rozkrájíme na 6 stejně velkých dílů. Každý jemně naklepeme a prošpikujeme česnekem, který nakrájíme na proužky. Osolíme a opepříme, přidáme špetku čerstvého zázvoru. Každý dílek upravíme do špalíčku. Krok 2: Plátky šunky podélně přeložíme na půl a obalíme špalíček masa. Ovážeme potravinářským provázkem a obě strany špalíčků obalíme moukou. Pak špalíčky po obou stranách zprudka opečeme na sádle asi 15 minut. Krok 3: Přendáme do jiné nádoby a vložíme do vyhřáté trouby a na 160 st. necháme ještě 10 minut péct. Zatím do výpeku z pánve přidáme kousek slaniny nebo pokud máme tak odřezky z masa a opečeme a vysmahneme, poprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Pak přecedíme. Krok 4: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak vodu slijeme, ale trochu vody necháme v bramborách. Důkladně šťouchadlem brambory rozmačkáme, přidáme máslo a stále šťouchadlem mačkáme dohladka a přilijeme horkou smetanu a hodně ušleháme ručním šlehačem.

Zveřejněno 1. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s česnekem, zázvorem a hebkou bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQzz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s česnekem, zázvorem a hebkou bramborovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQzz

Marie

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, česnek, zázvor, šunka schwarzwaldská, sádlo, vývar masový, mouka hladká, kaše bramborová, brambory, sůl, máslo, smetana

Přidat fotografie receptu