Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 364 kJ / 5 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 276,60 g |
Tuky | 302,66 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 11,30 g |
Sacharidy | 344,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy nemusime kořenit, max. trochu kmínu. Maso poté vyndáme, obereme a vhodíme zpět do vývaru. Odstavíme.
Krok 2: Poté nakrájíme cibulku a necháme ji na sádle či oleji zesmahnout ve větším hrnci. Zmírníme oheň, přidáme sladkou a pálivou papriku, kmin, barevný pepř a orestujeme. Pak přidáme část kabanosu nakrájeného na kolečka (nebo jakékoliv klobásy) Necháme také orestovat, až provoní celý byt. Pak je to teprve hotové.
Mezitím uvaříme v menším kastrůlku vývar z bobkového listu, celého pepře a nového kořeni. Krok 3: Do velkého hrnce, kde máme kabanos a cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí a necháme 5-8 minut dusit. Poté přidáme slitý nálev ze zeli, případně i trochu vody, přivedeme k varu a 25 minut vaříme. Poté přidáme vývar z uzených žeber a ocásků a také zbytek kabanosu (klobás). Povaříme cca 20 minut.
Poté vložíme nakrájené brambory, vývar z koŕení a vše povaříme dalších 20-25 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, případně kyselou smetanou (pokud je málo kyselá) přidáme česnek a ješte chviličku provařime. Přidáme libeček, jiné bylinky a podáváme.
Mezitím uvaříme v menším kastrůlku vývar z bobkového listu, celého pepře a nového kořeni. Krok 3: Do velkého hrnce, kde máme kabanos a cibuli, přidáme pokrájené kysané zelí a necháme 5-8 minut dusit. Poté přidáme slitý nálev ze zeli, případně i trochu vody, přivedeme k varu a 25 minut vaříme. Poté přidáme vývar z uzených žeber a ocásků a také zbytek kabanosu (klobás). Povaříme cca 20 minut.
Poté vložíme nakrájené brambory, vývar z koŕení a vše povaříme dalších 20-25 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, případně kyselou smetanou (pokud je málo kyselá) přidáme česnek a ješte chviličku provařime. Přidáme libeček, jiné bylinky a podáváme.
Zveřejněno 2. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka (velká rodinná)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajr7
Moje poznámka
Zelňačka (velká rodinná)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajr7
Nejnovější recepty
Špenátové karbanátky s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Aspiková vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 14 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 19 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno 10. 4. 2025 09:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 44 minutami
Čevapčiči III
el.mencl před 44 minutami
Pomazánka z červené čočky
Mari20 před 2 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
pavlina.simr před 2 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Kaill před 3 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 12 hodinami
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 13 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 15 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 16 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
ocas vepřový,
zelí kysané,
kabanos,
sádlo,
cibule,
brambory,
pepř čtyř barev,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
libeček,
mouka hladká
Komentáře (6)