Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda z lišek, hřibů a růžovek

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RomanLenk RomanLenk

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 130 kJ /
2 660 kcal
Bílkoviny72,88 g
Tuky107,00 g
Vláknina123,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy289,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme cca půl kostky másla v hrnci a přidáme hl.mouku. Uděláme světlou jíšku. Až bude jíška hotová, přilijeme vodu, která pustila z hub. Dále přidáme brambory, sůl, pepř, ocet a přivedeme k varu. Vaříme do té doby, než jsou brambory skoro hotové. Pak přidáme scezené houby, trochu cukru a vaříme, než budou měkké i houby. Krok 2: Nakonec přidáme oba druhy smetany, doladíme chuť ještě případně octem a cukrem, jak kdo má rád a 5 minut povaříme. Poté odstavíme. Asi po 5 minutách přidáme kopr a zamícháme. Ještě uděláme v jiném hrnci ztracená vejce, která dáme do již nalité polévky na talíř.

Zveřejněno 2. 12. 2021

Poznámka autora RomanLenk

S bramborami jsem si trochu pohrál pomocí carvingu, Vy to dělat nemusíte :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z lišek, hřibů a růžovek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z lišek, hřibů a růžovek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
houby, máslo, mouka hladká, brambory, smetana na vaření, smetana zakysaná, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř, vejce

Přidat fotografie receptu