Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka "Volcano" na kyselo s uzeným a klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RomanLenk RomanLenk

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 40 min

160 min (120 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 107 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny121,96 g
Tuky10,34 g
Vláknina98,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy232,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Krok 2: V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní nakrájíme cibuli a osmažíme ji na sádle. Až je cibulka hotová, zaprášíme ji hladkou moukou, přilijeme trochu vody z čočky a vytvoříme hnědou kašičku. Přidáme pár kapek octa a zamícháme, chvíli povaříme. Krok 3: Celou tuto povařenou kašičku poté vmícháme do uvařené čočky, přidáme sůl, pepř a je skoro hotovo. Krok 4: Asi každý má rád k čočce uzené maso, klobásu či párek a vejce. Takže na pánvičce krátce osmažíme uzenou krkovičku, moravskou klobásku na ježka a také uděláme v hrnci ztracené vejce. Teď už jen dát vše na talíř, dozdobit a můžeme jíst.

Zveřejněno 2. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka "Volcano" na kyselo s uzeným a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JG19

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka "Volcano" na kyselo s uzeným a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JG19

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, sádlo, mouka hladká, cibule, ocet, sůl, pepř, vejce, klobása, krkovice uzená, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu