Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlové rohlíčky s česnekem

Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší radost. Vůně česneku zajisté přiláká do kuchyně celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kynutí.

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kynutí.)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 156 kJ /
3 144 kcal
Bílkoviny90,60 g
Tuky87,06 g
Vláknina27,68 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 6,57 g
Sůl16,35 g
Sacharidy487,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné vlahé sádlo, vařené a vychladlé jemně nastrouhané brambory. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: V průběhu zpracování těsta rozehřejeme sádlo a do horkého přidáme prolisovaný česnek. Promícháme, česnek necháme jen zpěnit, tím se nám rozvoní a ihned odstavíme. Trvá to jen pár sekund. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, zpracujeme je do bochánku a necháme cca 5-10 minut trochu vykynout. (Těsto se pak lépe rozvaluje). Krok 4: Bochánky rozválíme do kruhu o průměru zhruba 36 cm. Potřeme vlažným sádlem s česnekem a kolečkem na pizzu rozdělíme buď na 8 nebo 12 výsečí. Smotáme do rohlíčků (viz foto), uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme chvíli kynout. Krok 5: Vykynuté rohlíčky orosíme sprejem vlažnou vodou, posypeme kmínem a ještě jednou orosíme. (Povrch se může místo vodou potřít rozšlehaným vejcem, kmín bude i lépe držet). Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při 210-220 °C. Čas pečení je pouze orientační, menší rohlíčky se budou péct kratší dobu, než ty větší. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.

TIP: Rohlíky - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 12. 2021

Poznámka autorky Merylas

Tyto rohlíčky jsou vhodné ke konzumaci vcelku, bez prokrojení.

Množství česneku zvolíme dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlové rohlíčky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXGy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sádlové rohlíčky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: Děkuji. :-K

Krásné rohlíčky

Marie Svarcova: Děkuji: :-K

:-)<3:-K nádherné , určitě udělám

Suroviny:
mouka hladká, sůl, brambory, mléko, sádlo, droždí čerstvé, sádlo, česnek, kmín celý

Přidat fotografie receptu