Lívance po 169.
Lívance jistě zpříjemní každé nové ráno. Zvlášť, když je připravíme na společnou rodinnou snídani. Tyto smažené nadýchané lívanečky připravíme z kynutého těsta a při servírování je doplníme povidly a tvarohem nebo třeba skořicovým cukrem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 090 kJ / 3 607 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,73 g |
| Tuky | 41,73 g |
| Vláknina | 25,86 g |
| Cholesterol | 334 mg |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,46 g |
| Sacharidy | 651,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek - cukr rozetřeme s droždím, až se rozpustí, přidáme 1 lžíci mouky a 1 lžíci vlažného mléka. Zamícháme a na teplém místě necháme vykynout.
Krok 2: Do hrnku nastrouháme kůru z 1/2 citronu, dáme lžičku soli, vejce a zbytek vlažného mléka. Kvedlačkou po částech vmícháme mouku a kvásek, potom necháme na teplém místě chvíli vykynout.
Krok 3: Pak je opatrně naběračkou lijeme do vždy vymaštěných důlků lívanečníku a osmažíme z obou stran.
Krok 4: Hotové lívance namažeme povidly, poklopíme do nastrouhaného tvarohu a ozdobíme lžičkou zakysané smetany. Nebo poklopíme lívanec jen jednou stranou do skořicového cukru.
Zveřejněno 4. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívance po 169.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk14
Moje poznámka
Lívance po 169.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk14
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
vejce,
kvasnice,
kůra citronová,
sůl,
tuk,
povidla švestková,
tvaroh na strouhání,
smetana zakysaná,
cukr skořice
Komentáře (3)