Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé se švestkovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 769 kJ /
423 kcal
Bílkoviny5,68 g
Tuky22,58 g
Vláknina8,25 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy46,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, po stranách trochu nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v mouce. Krok 2: Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo, orestujeme a vložíme maso pomoučenou stranou dolů. Maso opečeme z obou stran, pak trochu podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Měkké maso vyjmeme a do výpeku přidáme zeleninu, podlijeme a povaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme povidla, citronovou šťávu a nakonec zjemníme smetanou.
Podáváme s bramborovými noky.

Zveřejněno 5. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zXj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zXj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř, špek, cibule, sádlo, zelenina kořenová, mouka hladká, vývar masový, povidla švestková, šťáva citronová, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu