Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční vanilkové rohlíčky

Vánoce bez vůně vanilky, to snad ani nejde! Vanilkové rohlíčky patří k cukroví, které se peče snad ve všech rodinách. Bělounké, vonící vanilkou, křehké a plné ořechů. Upečte si s námi tu pravou vánoční pohodu!

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení těsta

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 941 kJ /
6 439 kcal
Bílkoviny75,90 g
Tuky393,10 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 893 mg
Sodík 411 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy638,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinu do lednice. Krok 3: Předehřejeme troubu na 160 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Krok 4: Z těsta modelujeme stejně velké rohlíčky a skládáme na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou, nabydou. Krok 5: Pečeme do růžova, po vyndání necháne rohlíčky pár minut vychladnout. Krok 6: Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

TIP: Jak na vanilkové rohlíčky - rady, tipy, recepty

Zveřejněno 12. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wM5g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wM5g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Těsto se po upečení neskutečně sype. A je jedno, zda pracujete s formičkami, či tvarujete rohlíčky v rukách. Chuťově jsou ovšem dobré.

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, sůl, mouka hladká, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu