Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové vánoční věnečky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 655 kJ /
3 503 kcal
Bílkoviny116,37 g
Tuky100,50 g
Vláknina66,68 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy499,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a rozinky. Krok 3: Zaděláme těsto a necháme vykynout. Krok 4: Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a rozdělíme na na stejně velké dílky. Ze všech uválíme tenké válečky a vždy ze tří upleteme copánky, které vytvarujeme do věnečků a konce spojíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 15-20 minut. Hotové pocukrujeme.

Zveřejněno 10. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové vánoční věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LyL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové vánoční věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LyL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hladká, mléko, tuk hera, sůl, cukr, žloutek, pomeranče, šťáva pomerančová, droždí, kvásek, kvásek, mandle, rozinky, rum, vejce, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu