Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka s vydatnou porcí zeleniny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RomanLenk RomanLenk

Náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 842 kJ /
679 kcal
Bílkoviny38,44 g
Tuky21,60 g
Vláknina51,05 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 896 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy64,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme slepici ve větsím hrnci (6-7 litrovém), pomalu, alespoň 5 hodin, nejlépe 8. Přidáme cibule v celku i se slupkou, kmín, sůl a vaříme. Krok 2: Mezitím uděláme z vajec a hrubé mouky domácí nudle a krátce je povaříme, 3-5 minut, scedíme a odstavíme. Krok 3: Jakmile je maso hotové, tak ho vyndáme i s cibulemi a do vývaru naopak vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, pórek, jarní cibulku a povaříme cca 20 minut. Krok 4: Mezitím obereme maso, které pak dáme k zelenině do vývaru a chvilku ještě povaříme společně, cca 5 min. Poté jen dochutíme pepřem, solí, libečkem, přidáme i česnek a můžeme podávat na talíř (u nás do asijských Pho bo misek), proto se u nás druhé jídlo nejí a máme ho jako hlavní. Krok 5: Přidáme nudle podle hladu a velkých očí a dozdobíme, pokud chceme (já zdobím hodně pro sebe, ostatní už můžou jíst).

Zveřejněno 11. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka s vydatnou porcí zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vyV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka s vydatnou porcí zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vyV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, pórek, cibulka jarní, kmín celý, pepř, sůl, libeček, vejce, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu