Královská glazura
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato poleva je stabilnější a dá se na ní krásně malovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 150 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 136 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 902,20 g |
Postup přípravy
1) tuhá konzistence - utřená poleva dle receptu, např. na květiny, lístečky apod
2) konturovací (psaní) - velmi lehce naředěná, běžné zdobení, kde chceme zachovat pevné obrysy, drobné detaily, psaní. Asi 250 g polevy + 10 ml vody
3) podkladová, vyplňující - tekutá, která se sama během pár vteřin zarovná, slouží k vyplnění podkladu či větších ploch. Asi 250 g polevy + 15 až 20 ml vody
Zveřejněno 14. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Moje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
bílek,
voda,
aroma,
kypřicí prášek bez fosfátů
Komentáře