Královská glazura
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato poleva je stabilnější a dá se na ní krásně malovat.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 150 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 136 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 902,20 g |
Postup přípravy
1) tuhá konzistence - utřená poleva dle receptu, např. na květiny, lístečky apod
2) konturovací (psaní) - velmi lehce naředěná, běžné zdobení, kde chceme zachovat pevné obrysy, drobné detaily, psaní. Asi 250 g polevy + 10 ml vody
3) podkladová, vyplňující - tekutá, která se sama během pár vteřin zarovná, slouží k vyplnění podkladu či větších ploch. Asi 250 g polevy + 15 až 20 ml vody
Zveřejněno 14. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Moje poznámka
Královská glazura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQnN
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 19 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 8 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 8 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 9 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 10 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 11 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 11 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 13 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 13 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
bílek,
voda,
aroma,
kypřicí prášek bez fosfátů
Komentáře (1)