Halloweenské perníčky se dají připravit kdykoliv. Pochoutky potěší nejen děti
Perníčky se sladkou cukrovou polevou se stávají hitem - připravují se ke všem možným událostem a v jejich dekorování nejsou žádné meze. Halloweenské strašidelné perníčky s námi mohou zdobit i děti.
Malé perníčky z medového těsta se dají upéct i několik týdnů dopředu a podle některých receptů vydrží velmi dlouhou dobu měkké. Ozdobené cukrovou polevou se hodí k jakékoli příležitosti i jako jedlý dárek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto na perníčky
Vypracujeme těsto podle oblíbeného receptu. Důležité je nechat ho odležet alespoň několik hodin. Z rozváleného těsta vykrajujeme tvary, které přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem. Dáváme je dál od sebe - zvětší svůj tvar. Perníčky pečeme do medové barvy a po upečení je hned potřeme rozšlehaným vejcem - zůstanou krásně lesklé.
Tvary halloweenských perníčků: Čarodějnický klobouk, netopýr, mumie, kostra, rakev, černá kočka, dýně, sova, pařát, náhrobek, jedovatá houba, strašidlo, pavouk, oční bulva a samozřejmě krev.
Jak připravit cukrovou polevu
Vyzkoušejte to:
- Mícháním bílků s prosátým moučkovým cukrem až do jeho úplného rozpuštění. Hodí se spíše pro vylévání ploch.
- Šleháním pudrového cukru s bílky do potřebné konzistence. Hodí se na velmi tenké linky a kresby.
- Ušleháním sušených bílků s vodou, moučkovým cukrem a glycerinem. Postup není vhodný pro začátečníky.
Polevu barvíme potravinářskými barvami, ale už ji nešleháme, jinak nedosáhneme potřebné barevné sytosti. Pro výrazné barvy doporučujeme připravit polevu den předem, ať se barvičky rozleží.
Zdobení perníčků
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Jak obarvit pokrmy? Vyzkoušejte různé typy potravinářských barev
Komentáře